Moin ...
im Duett mit Schreiben hab ich noch nicht gekocht. Also war das gestern Abend für mich ... Überraschend (und ich liebe Überraschungen)
Honduras, ein Land voller Gegensätze und doch auch voller Gleichheiten mit anderen Ländern in Mittelamerika. Viele Honduraner stammen ursprünglich aus Spanien, der Karibik oder aus Mexico. Auch einige Uramerikaner und Engländer sind dort zu findne.
So vielschichtig wie das Land und die Menschen, ist auch das Essen in Honduras.
Grundsätzlich gilt, Manjok, Kochbanane und Mais sind Grundnahrungsmittel. Dazu gesellen sich die Roten Bohnen (Kidney-) und natürlich ... Rindfleisch.
Also gilt es heute, einige total verschiedene Teile zu einem zusammen zu bringen ...
Ich hab Durst ......
NEIN, wir fangen nicht gleich mit dem Hochprozentigem an, aber so ein schöner Margarita – Feuriger Tequila lass ich nicht links stehen
- 6 cl weißer Tequila
- 3 cl Orangen-Likör (Triple Sec)
- 3 cl frischer Limettensaft
- Eis (Würfel / Crushed)
- Feines Salz
Und nun zum Essen ....
Juicy carne asada is one of our very favorite summertime dinners. Just marinate some flank steak in our delicious carne asada marinade, fire up the grill, and dinner’s nearly done. Just add some
Chips, Guacamole, Pico De Gallo and Margaritas or Ranch Water, and you’ve got yourself a party, even if it’s just a party for two. Add some Homemade Tortillas to the mix and make Carne Asada Tacos with the grilled steak, or enjoy it over a bed of lettuce or Cilantro Lime Rice.
Carne Asada Ingredients
The meat
- Steak. Flank steak is the classic, but skirt steak will work, too.
The marinade
- Orange juice
- Lime juice
- Olive oil
- Fresh garlic
- Dried oregano
- Chili powder
- Kosher salt
- Cumin
- Black pepper
- Cayenne
How To Make Carne Asada
- Mix up the carne asada marinade. Simply whisk together fresh citrus juices, olive oil, garlic, oregano, chili powder, salt, cumin, pepper, and cayenne. Get a little excited!
- Marinate the steak. Marinate your steak in the fridge for at least an hour, but not longer than four hours. With so much citrus juice in the carne asada marinade, the meat will begin to break down too much if you let it sit too long. A big baking dish is really handy for marinating flank steak, but you can also do this in a zipper-top bag, if need be.
- Season the steak. Once the beef is marinated, sprinkle it with a little salt and pepper.
- Hit the grill! “Asada” means grill, so you’ve got to grill your “carne” to make it true “carne asada.” If you don’t have a gas grill or charcoal grill, use a grill pan. Our steak is usually done after about five minutes per side, but keep an eye on it and of course, consider what level of doneness you prefer. Use a meat thermometer to test for doneness.
- Let the grilled steak rest. Though there is some disagreement about why it works (because, food science) letting a grilled steak rest for a few minutes before cutting is a sure-fire way to ensure juiciness.
- Slice the grilled steak thinly and serve! We love to make Carne Asada Tacos, but you should feel free to get creative!
How To Store + Tips For Making The Best Carne Asada Carne-Asada-6.jpg
- Skirt steak and flank steak alike should be at a perfect medium-rare when they reach 135°F on an instant-read thermometer.
- Cut the marinated grilled steak against the grain to ensure that every bite of carne asada is tender and juicy. Skirt steak and even flank steak can be tough if they’re not marinated and cut thinly against the grain.
- Leftover carne asada can be stored in the refrigerator for up to 3-4 days (and will be delicious!).
Dann mal viel Spaß am Grill oder Ofen.
Ich sage nur .... so gemacht ist es das beste was man an Rindfleisch essen kann. Dafür lasse ich auch ein Rumpsteak oder ein Filet links liegen
Ja und nun ... noch mehr Durst .....
Honduras R.... FlordeCana_ExtraDry_Rum_2021.jpg