Rezept vom 29.03.2023 - SKSP

  • Moin ...

    Ja ich darf mal wieder Kochen. Sicher nichts ausgefallenes, nichts was lange dauert und schon garnichts, was viel Kostet.

    Ehe wir uns an den Herd stellen, schon mal vor ab etwas zum trinken...

    Coco Loco (Colombian Coconut Cocktail) Coco-Loco.jpg

    Coco Loco is a refreshing Colombian cocktail made with coconut cream, coconut water, tequila, vodka, rum and lime. This coconut creamy cocktail is very popular around the Cartagena beaches.

    Ingredients

    • Ice cubes as needed
    • ¼ cup rum or to your taste
    • ¼ cup vodka or to your taste
    • ¼ cup tequila or to your taste
    • 2 cups

      cream
 of coconut

    • 1 cup coconut water

    • Juice of 3 limes

    • Lime slices to serve

    Instructions

    • Place all the ingredients, except the ice and lime slices, in a blender, and blend for a few seconds, or until smooth.
    • Pour into a glass or a fresh coconut. Garnish with a lime slice and serve immediately.

    Krabbensuppe 2023-03-30-17-42-52.jpg

    Die Zutaten für die Zubereitung der Krabbensuppe sind folgende:

    • 1 kg Krabbenfleisch
    • 1 kg Schweineschwanz oder Pigtiel
    • 0,5 kg Yamswurzeln
    • 0,5 kg Maniok
    • 0,5 kg Kartoffeln
    • 2 grüne Bananen
    • 1 Glas Kokosmilch
    • 1 Glas Mehl
    • rote Zwiebel
    • es
    • Basilikum
    • Pfeffer und Salz

    Zuerst wird der Schweineschwanz 5 Minuten lang gekocht, um das Salz zu entfernen. Zum anderen wird die Banane gekocht und der Schwanz sieben Minuten lang hinzugefügt. Dann werden Yucca, Yam und Kartoffel hinzugefügt. Sobald sie weich sind, fügen Sie das Krabbenfleisch und die anderen Zutaten hinzu, würzen, kochen und fügen Sie Kokosmilch hinzu.


    Hühnereintopf pasos-para-cocinar-el-sancocho-de-gallina-768x432.jpg

    Der erste Schritt beim Kochen von Sancocho de Gallina ist die Herstellung eines Hackfleischs mit Schnittlauch, grünen Tomaten und Zwiebeln. Dies wird zerkleinert und mit einer ganzen Zwiebel und einem Rindfleischschwanz bei starker Hitze eine Stunde lang gekocht.

    Dann werden das Hühnerfleisch und eine geschälte und geschnittene Banane hinzugefügt. Das kocht eine halbe Stunde. Danach wird der gesamte Schnittlauch extrahiert und Yucca, Salz, Pfeffer, Kreuzkümmel, Farbe und Cimarrón-Koriander hinzugefügt (obwohl die Zutaten variieren können). Noch 20 Minuten kochen lassen und servierfertig sein.

    Chicken St. Andre Chicken-St-Andre-2687.jpg

    This is the recipe to remember when you want to do a “special” dinner for two without breaking the bank. Maybe it’s Friday night after the kids have gone to bed – so we’ve used ingredients you may have on hand just in case you haven’t planned ahead. If it’s for a Valentine’s Day – pair with asparagus and a wild rice mix.

    Ingredients

    2 tsp butter
    or
    2 tsp canola oil
    2 boneless, skinless chicken breast(s)
    ½ cup St.Andre cheese, cut into large cubes
    1 tsp tarragon, dried
    ½ cup white wine
    coriander, fresh, chopped, for garnish
    or
    parsley, fresh, chopped, for garnish
    or
    green onion(s), fresh, chopped, for garnish

    food-safety-shield.svg Food Safety

    Before you start, wash all surfaces and your hands with soap and warm water, and remember to wash your hands, utensils and cutting boards after they touch raw meat or eggs. Avoid cross-contamination by using a different cutting board for your meat and other ingredients. Make sure you’re cooking to safe temperatures and chilling any leftovers within two hours. For more food safety tips, visit our Food Safety at Home Section

    Steps

    1. Melt butter in a frying pan just large enough to hold the chicken breasts. Add the chicken, skin side up, and cook over medium-high heat until golden tinged, from 3 to 4 minutes a side. Reduce temperature if it is becoming dark brown. Meanwhile, If you are not a fan of cheese rind, remove and discard. Cut cheese into large chunks and measure out about a half cup (125 mL).
    2. Once chicken is golden, pour the wine over top. Sprinkle the tarragon over both sides of the chicken and reduce the heat to medium-low. Cover and cook until chicken feels springy when pressed and meat thermometer reaches 165°F (74°C), about 3 to 4 minutes a side.
    3. Then remove the chicken to a plate and cover to keep warm. Turn the heat to high and boil the wine, uncovered and stirring occasionally, until reduced to about ¼ cup (60 mL). Add the cheese and turn the heat to low. Stir constantly with a wooden spoon until fairly smooth. Stir in any juices collected on the chicken plate.
    4. Place chicken on dinner plates and spoon the cheese sauce overtop. Scatter with coriander if you like.

    Helpful Tip

    St Andre is a rich triple-creme cheese that smacks of decadence with a reasonable price. Anytime you have a piece of luxurious creamy cheese left over from a dinner party, this is an incredible use for it. Just remove any firm rinds before cutting into cubes. It’s fine to include soft rinds.


    Und was trinken wir noch dazu ????

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    Der OPA ist dann mal wech ..... :plane:

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