Rezept vom 25.02.2015 - WBSB

    • Offizieller Beitrag

    Resepi Daging Masak Black Pepper

    -2015-feb-25-001soqrv.jpg

    Resepi Daging Masak Black Pepper adalah kesukaan keluarga. Resepi ini pasti menjadi sangat enak jika anda menggunakan bahagian batang pinang yang sangat lembut, ditambah pula dengan aroma Black Pepper yang membangkitkan lagi selera


    Bahan-Bahan:

    500g daging (bahagian batang pinang)
    4 ulas bawang putih
    2 sudu besar sos tiram
    Kicap manis
    1 sudu kecil lada hitam (ditumbuk kasar)
    2 tangkai cili merah (potong kasar)
    Bawang besar holland
    2 sudu kecil tepung jagung


    Cara Penyediaan:

    Panaskan 2 senduk minyak, goreng daging selama 3-4 minit. Angkat dan asingkan.
    Kurangkan sedikit minyak tadi kepada angggaran 1/2 senduk minyak, tumis bawang putih dan masukkan lada hitam.
    Masukkan kicap dan
    serbuk lada hitam, kacau sebentar dam masukkan daging. Masak menggunakan
    api besar dan kerapkan mengacau bahan dalam kuali.
    Kemuduan tambah
    bancuhan tepung jagung dan bawang besar. Apabila kuah menjadi pekat
    padam api dan hidangkan. Hiaskan dengan taburan daun bwg.


    :D:D:D

    Gruss Markus

    1467183

    images?q=tbn:ANd9GcRQO8lK9PIZQjYZb-LZMy9bZw_LouZiBq2bVyR2To5z2oxV51Zq

    Einmal editiert, zuletzt von Komet (25. Februar 2015 um 22:53)