- Offizieller Beitrag
Resepi Daging Masak Black Pepper
Resepi Daging Masak Black Pepper adalah kesukaan keluarga. Resepi ini pasti menjadi sangat enak jika anda menggunakan bahagian batang pinang yang sangat lembut, ditambah pula dengan aroma Black Pepper yang membangkitkan lagi selera
Bahan-Bahan:
500g daging (bahagian batang pinang)
4 ulas bawang putih
2 sudu besar sos tiram
Kicap manis
1 sudu kecil lada hitam (ditumbuk kasar)
2 tangkai cili merah (potong kasar)
Bawang besar holland
2 sudu kecil tepung jagung
Cara Penyediaan:
Panaskan 2 senduk minyak, goreng daging selama 3-4 minit. Angkat dan asingkan.
Kurangkan sedikit minyak tadi kepada angggaran 1/2 senduk minyak, tumis bawang putih dan masukkan lada hitam.
Masukkan kicap dan
serbuk lada hitam, kacau sebentar dam masukkan daging. Masak menggunakan
api besar dan kerapkan mengacau bahan dalam kuali.
Kemuduan tambah
bancuhan tepung jagung dan bawang besar. Apabila kuah menjadi pekat
padam api dan hidangkan. Hiaskan dengan taburan daun bwg.