Weil ich sooo lange im Holding geflogen habe, hatte ich die Zeit um ein Gericht zu vinden. Ich bin nicht gelandet, CTD, aber trotzdem ist dass von mir.
Pastitsada - Griekse recepten en gerechten
Pastitsada ist einen Gericht aus Corfu.
Pastitsada
Notig:
1 kg Rindfleisch
1 glass Rotwein
2 Kannen Tomatenblokjes
2 Zwiebeln
7 teentjes knoflook gesnipperd
1 bosje peterselie
4 laurierbladen
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 theelepel suiker
1 rundvlees kruidenbouillontablet
200 gr. olijfolie
zout
zwarte peper
500 gr. penne (pasta)
geraspte Parmezaanse kaas
Snijd het vlees in grote vierkante stukken en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de peterselie, knoflook, zout en peper. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes. Verhit de olijfolie in een flinke pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blust u het vlees en de uien af met de wijn. Voeg twee glazen water, de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje het kruidenbouillontabet en de suiker toe. en laat het ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg aan het einde van de stooftijd nog een handje peterselie toe. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Serveer de penne met het vlees en parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje wijn erbij.
Foto's en recept: copyright VOF de Griekse Gids)
Ingredienten voor Pastitsada Ingrediënten voor de pastitsada
Bak het vlees rondom bruin
Bak het vlees rondom bruin
Voeg de uien toe
Blus af met wijn
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg kruiden en suiker toe
Lekker laten stoven
laat ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven (deksel op de pan)
Pastitsada uit Corfu
Kook de penne en serveer het
met parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje wijn
Lekker met een glaasje wijn
QUELLE: Griechischen gids